shopstop shopstart

nagy nap a mai. eloszor is: anyum.

minekutana negy honapig bekellett zarnia a megelhetesunk markans szeletet biztosito ruhaboltjat, es kozben el is szaporodtak kesztolcon az olcso es lopott ruhaarus kontarok, ugy gondolta ideje talan valami ujba kezdeni. most iskolaba jar, szocialis gondozonak kepezi magat, remelve azt hogy el tud helyezkedni majd egy uj kepesitessel 49 eves korara kezdokent a kornyeken (esztergom komarom megye, ahol a legjobb tudomasom szerint a legtobb elbocsajtas tortent a credit crunch bekoszonte ota). tegnapelott ejjel dolgoztunk az oneletrajzan nehany orat, majd tegnap vitt el nehanyat a helyi gondookba. ma meg interjun volt es mar fol is ajanlottak neki egy allast. azert lassuk be, ez elegge gyorsan ment. persze mivel meg lesz mas interju is, megvarja az osszes ajanlatot es csak utana dont arrol merre is induljon tovabb. es ha az uj munka beindul akkor mar csak fel, vagy inkabb negyed idoben akar foglalkozni a ruhabolttal, foleg annak nehezsegei okan, a kihagyott negy honap miatt.

ezzel szemben itt londonban, boltinditas keszul. ugyanis a buddhistak annyira maguk ala szartak az utobbi idoben (anyagilag) (minusz 4000 havonta), hogy eljott a torespont. donteni kellett a bolt sorsarol es egyre tobben voksoltak a lemondas mellett, igy ma delben Christyannenek volt egy talalkozoja Jnavanaca-val (igen igy hivjak az uzletvezeto managert), aki vegul beadta a derekat es feljanalotta kedves szebbik felemnek a bolt atadast.
hallo! igen, valoban. C itt uzletulajdonos lesz. sokat dolgozott es tervezett eddig is, de mostantol ezzel fog telni az ejjel es a nappal. ma volt bankarokkal is targyalni, akik szinten tamogatoan nyilatkoztak az ugyrol (hogy ez mit jelent azt nem teljesen tudom). van harom befektetoje is, leven sajat tokeje, amit belefektethetne az uzletbe az nincs. es mostantol jonnek persze a kenyes szemelyi kerdesek is. az elrendezes mar megvan: 3 rendes es 2 fel munkaidos.
persze en is besegitek majd, valoszinuleg en leszek az egyik fel munkaidos, ugyanis itt a vagoszobaban megmondtak, hogy a reklamipar halodik, nem nagyon nez ki fellendules (ez egy cannesi reklamfesztival uzenete volt lenyegeben – pangas, csend, munkak hianya, es depresszio). szoval a reklamszakmai karrierem nem fog ket es fel honapnal tovabb tartani, es megvallom nem is bant tulzottan. nem az a dolog amiben tenyelg el szeretnek merulni, de az errol valo merengeseimet remelem nemsokara meg tudom veletek osztani rendesen.

szoval az elet szep es jo, most nincs bantas, nincs fajdalom, tul a napi rendes faradtsagon. ja es tegnap a meditacion osszefutottam egy buddhista ismerosommel (ami nem volt nehez, hiszen tucatszamra vannak ott), aki adott nekem 12000 forintot amivel o nem nagyon tud mit kezdeni, es nem is az ove, hanem csak ugy talalta. ha!